SPA Nedir? SPA'nın Vücuda Faydaları?

SPA Nedir? SPA'nın Vücuda Faydaları?

Yoğun stresli dakikaları geride bırakmanın yanında fiziksel olarak da etkili sonuçlar yaratan SPA nedir? Zamanla yarattığı etkinin fark edilmesiyle hızla dünyaya yayılan SPA kavram olarak su ile yapılan terapi ve bakımları ifade eder. İngilizce Selus Per Aqua kelimelerinden gelir ve ‘sudan gelen sağlık’ anlamı taşır.

Tarihte Roma Dönemi kadar eskilere dayanan köklü bir terimdir. Roma’da savaş sebebiyle bitkin düşen askerlerin yaralarını daha çabuk iyileştirme amacıyla kullanıldığı bilinmektedir. Günümüze kadar korunabilmiş bir kültürdür.

Suyun yanında kullanılan aromatik yağlar ve doğal taşlar ile yapılan masajları kapsar. Temel amacı kişinin fiziksel ve ruhsal olarak rahatlama beklentisini karşılamaktır. Bu hizmetin sunulduğu yerler SPA merkezi olarak isimlendirilir. Onlarca seçenek bulunan masaj türleri içerisinde aroma terapi masaj, klasik İsveç masajı, antistress masaj, Thai masajı, Bali masajı en çok tercih edilen türlerdendir.

SPA’nın vücuda olan faydaları arasında en bilinen vücutta kan dolaşımını düzenleyerek rahatlama sağlamasıdır. Vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu da bilinmektedir. Sindirim sisteminin düzenlenmesinde ve romatizmal rahatsızlıkların iyileşmesinde yardımcıdır. Özellikle egzersiz sonrası kasları yumuşatıp gevşetebilmesiyle öne çıkar.

Kemik ve eklemlerdeki ağrıyı alır ve rahatlatır. SPA terapileri içinde bulunulan ambiyans yoluyla ruha, aromaterapi ve masaj teknikleriyle vücuda iyi gelmektedir. Derinin ve cilt dokusunun kalitesini arttırır. Cildin yenilenerek güzelleşmesini sağlar.

SPA Ne İşe Yarar?

Şehir hayatında her geçen gün artan stres, hareketsiz yaşam, sağlıksız beslenme, hava kirliliği gibi yaşam kalitesini düşüren faktörlerin etkisini azaltır. Özellikle enerji kaybı gibi sinir sistemindeki olumsuz gelişmeler ve zihinsel yorgunluk için SPA tavsiye edilmektedir. Vücutta biriken aşırı elektrik yükünü alarak rahatlama sağlar.

Deri ve cilt problemlerinin giderilmesine, cilt kalitesinin artmasına katkı sağlar. Özellikle selülit görünümünden kurtulmak için başvurulan favori seçenektir. Huzursuzluk ve depresif ruh halinin iyileştirilmesine yardımcıdır. Uyku bozukluklarının giderilmesi ve uykusuzluk problemlerinde de etkili olmaktadır.

Kimler SPA'ya Gidebilir?

Doğal bir şifa kaynağı olan suyun iyileştirici etkilerinden faydalanmak isteyen kişiler için SPA ideal bir etkinliktir. Ayrıca stresli iş hayatından uzaklaşmak isteyen, kendine kaliteli zaman ayırmak isteyen kişiler tarafından da sıklıkla tercih edilir. Ruhunu ve bedenini dinlendirme ihtiyacı olan her yaşta insan SPA’dan yararlanabilir. Kendisini sessizliğin ve dinginliğin kollarına bırakarak rahatlamanın tadını çıkarabilir.

Günümüzde doğa ile iç içe tatil planları yapılırken SPA deneyimini de dahil etmek oldukça revaçta. Özellikle Uzak Doğu, Bali adaları, Filipinler, Maldivler gibi egzotik alanlara yapılan seyahatlerde SPA masajının fazlasıyla popüler olduğunu görmekteyiz. Ayrıca SPA yaz kış fark etmeden, hava koşullarından bağımsız şekilde istenilen her dönem değerlendirilebilecek bir seçenektir.

SPA Yorgunluğa İyi Gelir Mi?

SPA’nın en önde gelen etkisi yorgunluk hissini ortadan kaldırıp kişiyi önceki dinamik yapısına kavuşturmasıdır. Masaja eşlik eden yağlar ve güzel kokular zihni uyararak zinde hissettirir. Hafta sonuna bir SPA randevusu oluşturan kişi bütün bir haftanın yorgunluğunu bu sayede atabilir. SPA ortamında yakılan rahatlatıcı hoş kokulu tütsüler, dinlenen sakinleştirici müzikler de yorgunluğun giderilmesinde etkilidir.

Esenlik anlamına gelen Wellness kavramı bir yaşam biçimini ifade eder. SPA bedenen ve ruhen sağlıklı kalmayı amaçlayan bu yaşam biçiminin önemli bir parçası haline gelmiştir. Bu sebeple masajların SPA & Wellness olarak da adlandırıldığı olur. Bir SPA merkezine girildiğinde günlük hayatın kaosu dışarda kalmış olur. İnsanlar kapıdan girdiği anda müzik ve atmosferin etkisiyle rahatlamış hissetmeye başlar.

Profesyonel SPA Yapan Firmalar

Kişinin ihtiyacı ve kişisel tercihlerine göre seçeceği masaj türünde kaliteli bir hizmet alabilmesi için çalışılan ekip çok önemlidir.  Kullanılan teknik ve yöntemler bakımından profesyonellik gerektiren SPA uygulaması tam teşekküllü masaj merkezlerinde büyük ilgi görüyor. Özellikle oteller kendi bünyelerinde SPA merkezleri açarak müşterilerine oldukça kapsamlı hizmet sunmakta.

Kaliteli malzeme ve doğru üretim teknikleri kullanarak SPA & Wellness alanlarını tasarladığımız firmalara sitemizin referanslarımız kısmından ulaşabilirsiniz. Profesyonel SPA yapımı alanında 35 yıldır tasarladığımız modern ve özgün tasarımlarla önde gelen firmalardan biriyiz. Dilerseniz uygulama ve projelerimizi inceleyebilir ve SPA maliyeti hakkında merak ettiğiniz her şeyi bizlere danışabilirsiniz. Tüm SPA & Wellness alanlarınızın tasarım, projelendirme ve uygulama aşamalarında sizlere detaylı bilgi verip çözüm sunabilmemiz için bizimle iletişime geçebilirsiniz. 

Diğer Blog Yazıları
Havuz Bakımı İçin Kullanma Kılavuzunuz

Havuz Bakımı İçin Kullanma Kılavuzunuz

Havuz Bakımı İçin Kullanma Kılavuzunuz ! Yüzme havuzunuzun düzenli bakıma ihtiyacı vardır. Bu nedenle, havuz bakımı hakkında güçlü bir temel geliştirmeniz gerekir.

Hidromasaj Nedir? Hidromasajlı Küvet Nedir?

Hidromasaj Nedir? Hidromasajlı Küvet Nedir?

Hidromasaj akıllı bir sistemle birleştirilen basınçlı hava ve tazyikli suyun püskürtülmesiyle uygulanan masaj tekniğidir. Suyun dairesel hareketler ve titreşimle vücut üzerinde gezdirilmesi rahatlatıcı bir etki yaratmaktadır.

Türk Hamamının Faydaları Nelerdir

Türk Hamamının Faydaları Nelerdir

Osmanlı‘nın en eski geleneklerinden biri olan hamam, Anadolu’da ve şehirlerde halen uygulanan bir Türk ritüelidir. Sağlığa faydaları ile hamam ön plana çıkmaktadır.

Saunada Ne Kadar Kalınmalı?

Saunada Ne Kadar Kalınmalı?

Saunada geçirilen süre uygun şekilde hesaplanmalıdır. Saunada kalma süresi, uzmanlar tarafından 30 dakika olarak belirlenmiştir. Ayrıca 5 dakikadan az kapalı kalmanın da vücuda hiçbir etkisi yoktur.

Facebook Twitter Instagram Youtube Linkedin Pinterest