Hidromasaj Nedir? Hidromasajlı Küvet Nedir?

Hidromasaj Nedir? Hidromasajlı Küvet Nedir?

Genel olarak Spa merkezlerinde kullanılan ve modern küvetlerde de gördüğümüz hidromasaj nedir ? Hidromasaj akıllı bir sistemle birleştirilen basınçlı hava ve tazyikli suyun püskürtülmesiyle uygulanan masaj tekniğidir. Suyun dairesel hareketler ve titreşimle vücut üzerinde gezdirilmesi rahatlatıcı bir etki yaratmaktadır.

Hidromasaj dinlendirici bir keyif sunmanın yanında sağlık üzerinde de çeşitli iyileştirici etkileri olmasıyla dikkat çeker. Her şeyden önce kişiye daha iyi ve daha zinde hissettirdiği için terapi amacıyla da kullanılabilmektedir. Hem keyfine hem de sağlığına düşkün kişiler için biçilmiş kaftandır.

Hidromasajlı küvet sıcak bir banyo ile yatıştırıcı masaj deneyimini buluşturan modern ve gelişmiş küvettir. Teknik olarak ikiye ayrılıp farklı şekilde çalışsalar da aynı amaca hizmet ederler. Airpool hava jetine sahip olan havayı ısıtan ve hava kabarcıkları yaratan bir sisteme sahiptir. Whirlpool ise su jetini barındırır ve sıcak suyla su kabarcıkları oluşturur. Hidromasaj sistemleri arasında dünyada en çok tercih edilen sistem budur. Bir de Turbopool olarak isimlendirilen iki seçeneğin de birlikte veya birbirinden bağımsız kullanılabileceği bir sistem bulunur.

Hidromasajlı Küvet Ne İşe Yarar?

İnsanların spa ve masaj deneyimi için fazladan zaman ve bütçe ayırma gerekliliğini ortadan kaldırır. Her an bir koşturma halinde olan günümüz insanına günün yorgunluğunu evinin rahatlığında atma fırsatı sunar. İnsanların yaşam standardını yükseltirken bir yandan sağlığına da katkıda bulunabilmesiyle öne çıkar. Kişi kendisinin belirlediği süre ve sıklıkta masaj deneyimi yaşama imkanı verir.

Sertleşmiş kasları gevşetirken etkili bir şekilde cilt temizliği yapılmasını da sağlar.  Kan dolaşımını arttırarak cilde canlılık kazandırır. Ayrıca banyo dekorasyonunda görünümleriyle göze hitap ederek estetik bir doyum da sağlamaktadır. Yorucu ve stresli bir günün sonunda kullanıldığında kişinin rahatlamış bir şekilde kolayca uykuya geçmesine yardımcı olur.

Birlikte kullanılacak mineral tuzlar, bitkisel esanslar masajın faydalarını arttıracağı gibi spa deneyimini de taçlandıracaktır. Sakin ve sessiz bir ortamda hidromasaj eşliğinde dinlenmek vücutta bulunan kötü enerjiden kurtulup kişinin daha huzurlu hissetmesini sağlayacaktır.

Hidromasajlı Küvetin 5 Faydası

Masajlı küvetin faydaları ve tedavi amacıyla kullanılabileceği tıbbi durumlar konusunda klinik çalışmalar ve araştırmalar yapılmaktadır. Kanıtlanmış faydalarından bazıları şöyledir;

  • Ağrı Kesici

Masajlı küvet , ağrı üzerindeki olumlu etkileri pek çok çalışma ile kanıtlanmıştır. Kan dolaşımının artması ve kaslara uygulanan basınç ile kaslarda gevşeme ve ağrılarda azalma görülür. Hidromasajın arkasındaki temel mantık su ve hava jetleri tarafından uygulanan basıncın sıkışmış kasları gevşetmek için kullanılmasıdır. Bu masaj sonrasında migren ağrıları ve romatizmal rahatsızlıkların gerilediği görülmüştür.

  • Gevşeme ve Ruh Halinin İyileşmesi

Hidromasaj terapinin en köklü faydası olarak bilinir. Zihinsel olarak rahatlama sağlamasıyla kaygı ve endişelerin giderilmesinde oldukça etkilidir. Hız ve kaosun hakim olduğu günlük yaşantıdan kişiyi uzaklaştırıp yatıştırıcı etkisi gösterir. Doğal bir şifa kaynağı olan suyun insan vücudu üzerindeki rahatlatıcı etkinin maksimum seviyede alınmasını sağlar. Verimliliği azalan bir kişinin hidroterapi sonrası enerjisinin yükselip önceki dinamizmine kavuşması beklenir.

  • Artan Kan Dolaşımı

Yüzeydeki kılcal damarların genişlemesi sonucunda kan dolaşımı hızlanmaya başlar. Küvetin masaj etkisini veren su püskürtme özelliği kan dolaşımını artırır. Yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan kişilere özellikle bu masaj yöntemi tavsiye edilmektedir.

  • Egzersiz Sonrası Rahatlama

Hidromasajın yorulan kasları gevşetmek için harika bir yöntemdir. Yoğun egzersiz sonrası oluşabilecek kas ağrılarına da iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca farklı kas grupları için yönleri değiştirilebilen jetler oldukça kullanışlı olacaktır. Bu özellik kullanılarak oluşan büyük kabarcıklar doğrudan belli bir kas grubuna yönlendirilip orayı rahatlatmayı sağlamaktadır.

  • Toksinlerden Arınma

Vücutta bulunan zararlı toksinlerin atılması da hidromasajın potansiyel faydalarından biridir.

2022 İçin En İyi Hidromasajlı Küvetler

Tercih edilecek masajlı küvet modelleri kullanıcının istek ve beklentilerine göre değişecektir. Küvet seçiminde dikkat edilmesi gereken noktaların başında kullanılacak mekânın büyüklüğü gelmektedir. Bir diğer önemli nokta bütçeye uygun bir seçim yapmak olacaktır. Kurulumu ve bakımı kolay olan hidromasajlı küvetler de bu özellikleriyle tercih sebebi olabilirler. 

Masajlı küvet yapımı sırasında kullanılan malzemelerin kalitesi de kullanım süresi ve konfor açısından önemli kriterlerden biridir. Ürün yelpazemiz içerisinde bulunan çeşitli hidromasajlı küvet modellerini inceleyerek banyonuza en uygun seçeneği bulabilirsiniz. Dilerseniz ekibimizle iletişime geçerek danışmanlık hizmeti alabilir veya detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

Diğer Blog Yazıları
Türk Hamamının Faydaları Nelerdir

Türk Hamamının Faydaları Nelerdir

Osmanlı‘nın en eski geleneklerinden biri olan hamam, Anadolu’da ve şehirlerde halen uygulanan bir Türk ritüelidir. Sağlığa faydaları ile hamam ön plana çıkmaktadır.

Saunada Ne Kadar Kalınmalı?

Saunada Ne Kadar Kalınmalı?

Saunada geçirilen süre uygun şekilde hesaplanmalıdır. Saunada kalma süresi, uzmanlar tarafından 30 dakika olarak belirlenmiştir. Ayrıca 5 dakikadan az kapalı kalmanın da vücuda hiçbir etkisi yoktur.

Havuz Bakımı İçin Kullanma Kılavuzunuz

Havuz Bakımı İçin Kullanma Kılavuzunuz

Havuz Bakımı İçin Kullanma Kılavuzunuz ! Yüzme havuzunuzun düzenli bakıma ihtiyacı vardır. Bu nedenle, havuz bakımı hakkında güçlü bir temel geliştirmeniz gerekir.

Su İle Gelen Sağlık

Su İle Gelen Sağlık

Spa & Wellness’ın Faydaları

Facebook Twitter Instagram Youtube Linkedin Pinterest