Spa Merkezi Nasıl Açılır? Spa Merkezi Açmak İçin Gerekenler

Spa Merkezi Nasıl Açılır? Spa Merkezi Açmak İçin Gerekenler

SPA terimi Latince kökenlidir ve suyla gelen konforu ifade eder. SPA Belçika'da icat edildi. Savaşta görev yapan askerlerin fiziksel tedavi işlemlerinde kullanıldı. Uzmanlara göre SPA'ya sahip olmak önemli sağlık yararları sağlıyor. Peki, spa merkezi nasıl açılır ?  Spa, vücudu hem fiziksel hem de zihinsel olarak besler. Vücuttaki tüm kötü enerjiyi dışarı atar. Kaplıcalar genellikle altı ila yedi farklı şekilde kullanılır. İsveç masajı, fango, aromaterapi, thalassoterapi, tuz peelingi ve buhar banyosu mevcut tedavilerden bazılarıdır.

SPA tesisi kurmayı düşünenler yukarıda verilen bilgilerden haberdar olmalıdır. İşten yeni dönmüş ve bu mesleği yapmak için eğitim almış kişiler için akıllıca bir seçim olacaktır. Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki SPA merkezlerini gezdikten sonra yurt dışına seyahat edip fikir edinenler iş kurmayı daha kolay bulacaklar. İşe yeni başlayanlar ve başlamak isteyenler bir ortak bulabilirler. Konu hakkında bilgili kişilerle iş ilişkileri kurulabilir. İşe girdikten sonra pişmanlık duymamak için baştan önlemler alınmalıdır.

Maliyeti Ne Kadardır?

Türkiye'de veya dünyanın herhangi bir yerinde bir Spa tesisi açmak en başarılı iş fikirlerinden biridir. Peki spa maliyeti nasıldır? Birçok turistik mekânda turist çekmeye çalışan masaj salonları vardır. Alternatif olarak, otelde dinlenirken şezlong size spa tesisi hakkında bilgi verebilir. Otellerde spa tesislerinin masaj salonları ve özel olarak kiralanmış salonlar bulunabilir. Maliyetler her seansta ücretlendirildiğinden, bu hizmetin yatırım getirisi oldukça fazladır.

Spa Merkezi Açmak İçin Gerekenler Nelerdir?

Birçok alanda yatırımın geri dönüşü uzun vadeli olsa da manuel sağlık klinikleri gibi sektörler anında gelir sağlıyor. Spa&wellness salonu ile ülkemizde her yaştan ve her kesimden insan bu tür hizmetleri giderek daha fazla tercih etmekte ve sağlıklı yaşamın kolaylığından faydalanmaktadır. Ancak bu alana girebilmek için öncelikle resmi ve yasal prosedürlerin izlenmesi gerekir. Sağlık ve güzellik sektörlerinde iş kurarken aşağıdaki öncelikler göz ardı edilmemelidir.

  • Her şeyden önce, iyi bir yer seçilmelidir.
  • Spa tesisi evrakları eyalet kurallarına uygun olmalıdır.
  • Çalışan sağlık raporları düzenli olarak hazırlanmalı ve güncel tutulmalıdır.
  • Çalışanlar, yönetmeliklere göre güzellik ve saç bakımı alanlarında eğitim almalıdır.
  • İşletmelerin spa merkezi ruhsatı alabilmeleri için bağlı oldukları belediye ve yerel yönetim merkezlerinden ilgili izin ve ruhsatları almaları gerekmektedir.
  • İşe alınacak personelin diksiyonu ve müşteri ilişkileri ziyaretçileri tatmin edecek düzeyde olmalıdır.

Yatırım için bütçeniz yetersizse mutlaka ekstra kaynak bulmanız gerekir; yeterli paranız yoksa firmanızdaki bazı kalemler eksik olabilir. Yüksek kaliteli bir mekân yapmak, müşterilerinizin sizi süresiz olarak seçmesine izin verecektir. Kaplıca tesisi açmanın önkoşulları arasında vergi dairenizi ve muhasebenizi sağlayacak danışmanlık hizmetlerini ertelemeyin.

Spa Merkezi Tasarımı Nasıl Yapılır?

Spa'lar dinlenmek ve rahatlamak için kullanışlı ortamlardır. Spa merkezi tasarım ayrıca görsel olarak çekici yerlerdir. Spa, havuz ve sauna dahil olmak üzere çeşitli bölümlere sahiptir. Sonuç olarak, spa bütçeniz veya beklentileriniz değişebilir. Taleplerinizi karşılayabilecek bir SPA tasarım işi arıyorsanız Sauna Dekor size yardımcı olabilir.

Suyun tedavi edici gücünden yararlanabileceğiniz mekanlar kurmak istiyorsanız size özel spa alanları sağlıyoruz. Müşteri memnuniyetini artırmak için tüm çalışmalarımızda kaliteyi ön planda tutuyoruz.

Spa&Wellness Salonu Ne Kadar Sürede Tamamlanır?

Suyun tedavi edici potansiyelinden yararlanmak isteyen kişi ve kuruluşların talepleri, kaplıca alanlarının yapımında kritik öneme sahiptir. Rahatlama merkezi tasarımında iyi sonuçlar için en temel koşul, işi yapan tasarımcının kaliteye değer vermesi, müşteri odaklı olması, dürüst olması, yapı sektöründen anlaması ve mimari konusunda bilgili olmasıdır. Spa tasarımı söz konusu olduğunda, çeşitli kavramların farklı yaklaşımlar gerektirdiğini anlamak çok önemlidir. Teslimat süreci oluşturulacak ve seçilecek tasarıma göre farklılık gösterecektir. Sauna Dekor firması olarak işinizi zamanında ve titizlikle teslim edeceğimizin garantisini veriyoruz.

Diğer Blog Yazıları
Havuz Bakımı İçin Kullanma Kılavuzunuz

Havuz Bakımı İçin Kullanma Kılavuzunuz

Havuz Bakımı İçin Kullanma Kılavuzunuz ! Yüzme havuzunuzun düzenli bakıma ihtiyacı vardır. Bu nedenle, havuz bakımı hakkında güçlü bir temel geliştirmeniz gerekir.

Saunada Ne Kadar Kalınmalı?

Saunada Ne Kadar Kalınmalı?

Saunada geçirilen süre uygun şekilde hesaplanmalıdır. Saunada kalma süresi, uzmanlar tarafından 30 dakika olarak belirlenmiştir. Ayrıca 5 dakikadan az kapalı kalmanın da vücuda hiçbir etkisi yoktur.

Ahşap Sauna Nedir? Ahşap Sauna Yaptırmanın Maliyeti

Ahşap Sauna Nedir? Ahşap Sauna Yaptırmanın Maliyeti

Sauna hem sıcak hem de kuru hava içeren, ahşaptan yapılmış bir sıcak hava banyosu anlamına gelmektedir.

Su İle Gelen Sağlık

Su İle Gelen Sağlık

Spa & Wellness’ın Faydaları

Facebook Twitter Instagram Youtube Linkedin Pinterest