Ahşap Sauna Nedir? Ahşap Sauna Yaptırmanın Maliyeti

Ahşap Sauna Nedir? Ahşap Sauna Yaptırmanın Maliyeti

Sauna hem sıcak hem de kuru hava içeren, ahşaptan yapılmış bir sıcak hava banyosu anlamına gelmektedir. Ahşap sauna nedir sorusuna bu yanıt yeterli olacaktır.  Sauna odaları ve sauna panelleri çeşitli tarzlarda gelir. Sauna odası modelleri, kullanım alanı ve kullanıcı sayısına göre farklılık göstermektedir.

Saunalar üç tipe ayrılır; kişisel saunalar, aile saunaları ve karma saunalar. Sauna sıcak hava duş odaları, ev duşlarımızdan çok farklıdır. Saunadaki sıcak hava duş odaları 60 ile 70 derece arasında sabit tutar. Bu sayede sauna odasına giren kişinin 10 dakika içerisinde terleyerek temizlenmesi sağlanır.

Sauna göründüğü kadar pahalı değil. Ahşap sauna maliyeti , sauna kültürümüzün bir ürünü olmasına rağmen çoğu evde bulunmamakta, otel ve spa tesislerinde lüks bir tüketim olarak görülmektedir. Ancak durum böyle değil çünkü ev tipi saunalar oldukça popüler hale geldi. Bir ev saunası, metrekaresi fazla genişlemiyorsa nispeten uygun fiyatlıdır. Sauna için bir maliyet belirtmek yanlış olur çünkü şu anda en küçük mekanlara çok düşük bir maliyetle uygulanabilmektedir. Ayrıca sauna aksesuarları, sauna sobası, sauna malzemesi, sauna kapısı, sauna binasının fiyatını etkilemesi muhtemel parçaların fiyatları gibi çok sayıda maliyet değişkeni vardır.

Ahşap Saunanın Farkı Nedir?

Saunalar genellikle ahşaptan yapılır. Sonuç olarak, ahşap saunayı görme olasılığınız nispeten çok daha yüksektir. Ancak bazı saunaların farklı malzemelerden oluştuğunu da belirtmek gerekir. Ahşap sauna bazen nemli, bazen kuru olabilir. Bu durum genellikle kişisel kullanımda kişiye, şirketlerde işletme sahibine ve müşteri talebine göre değişkenlik gösterir. Diğer saunalar için böyle bir durum söz konusu değildir.

Ahşap Sauna Yaptırma Ücreti Nedir?

Sauna yapım maliyetleri evinizin büyüklüğüne ve tarzına göre değişiklik göstermektedir. Ev için sauna yapılır mı ? Bu soruya hiç düşünmeden evet yanıtı verebiliriz. En küçük 120*190 boyutlarında hazır olarak oluşturulan saunalarda özel alan olmadığı için dilediğiniz yere götürebilirsiniz, ayrıca içine banyo sistemi de konur. Ev saunaları oturma ve uyku grupları olarak inşa edilmiş olup genellikle 4 metrekare büyüklüğündedir. Otel ve sosyal tesis gibi mekanlarda bulunan saunalar, 3 katlı olarak yapılabilmekte ve büyüklükleri 6 metrekare ile 30 metrekare arasında değişmektedir.

Saunalarda köknar, Fin ladini, Kanada çamı gibi neme ve sıcaklığa dayanıklı, düğümsüz, fırınlanmış, 5*5 cm veya 5*10 cm ölçülerinde ağaçlar kullanılır. Bu ağaçların tercih edilme sebebi havayı emip geri döndürmeleri, ısıdan etkilenmemeleri ve kolay temizlenebilir olmalarıdır.

Sauna yaptırmaya karar verdiyseniz eğer oldukça doğru bir adreste olduğunuzu söyleyebiliriz. Sauna yapan firma olarak müşteri memnuniyeti hedefimizdir; bu yüzden memnuniyetinizi en üst seviyede tutmayı hedefleriz. Sauna ile ilgili tüm süreçlerinizde Sauna Dekor firması olarak yanınızdayız. Hiçbir problem yaşamadan, titizlikle ve kısa süre içerisinde istediğiniz saunaya sahip olabilirsiniz.  

2 Kişilik Ev Tipi Ahşap Sauna Maliyeti Nedir?

Çatı, duvarlar ve kapılar, ısıyı içeride tutmak için 5 cm kalınlığında cam yünü ile yalıtılmıştır. 2 kişilik sauna ya da ev saunalarında kullanılan alanın büyüklüğüne göre ısıtıcılar tercih edilir ve ısıtıcı seçerken rezistanslar mükemmel kalitede olmalıdır. Evde kullanacağınız ısıtıcılar ahşap kaplamalı ve ısıya dayanıklı taşlara sahip olmalıdır. Saunalarda aydınlatmanın yanı sıra termometre, higrometre, kum saati, sauna taşı ve esans mutlaka olması gerekenler arasında. Sauna yapım maliyetleri, yaptırmak istediğiniz yere göre değişmekle birlikte, 120*190 cm, 150*185 cm veya 180*180 cm, tercihlerinize bağlı olarak boyutlarındaki ev tipi saunalar için mutlaka banyo sistemine katılan ve anahtar teslimi yapan firmamızdan fiyat teklifi almalısınız. 

Diğer Blog Yazıları
Havuz Bakımı İçin Kullanma Kılavuzunuz

Havuz Bakımı İçin Kullanma Kılavuzunuz

Havuz Bakımı İçin Kullanma Kılavuzunuz ! Yüzme havuzunuzun düzenli bakıma ihtiyacı vardır. Bu nedenle, havuz bakımı hakkında güçlü bir temel geliştirmeniz gerekir.

Spa Merkezi Nasıl Açılır? Spa Merkezi Açmak İçin Gerekenler

Spa Merkezi Nasıl Açılır? Spa Merkezi Açmak İçin Gerekenler

SPA terimi Latince kökenlidir ve suyla gelen konforu ifade eder. SPA Belçika’da icat edildi. Savaşta görev yapan askerlerin fiziksel tedavi işlemlerinde kullanıldı.

Türk Hamamının Faydaları Nelerdir

Türk Hamamının Faydaları Nelerdir

Osmanlı‘nın en eski geleneklerinden biri olan hamam, Anadolu’da ve şehirlerde halen uygulanan bir Türk ritüelidir. Sağlığa faydaları ile hamam ön plana çıkmaktadır.

Yüzme Havuzu Kaç Paraya Mal Olur?

Yüzme Havuzu Kaç Paraya Mal Olur?

Bir havuz satın almak veya kurmak büyük bir yatırımdır. Her şeyden önce yüzme havuzu maliyeti doğru bir şekilde değerlendirmeli ve bütçenize uygun hareket etmelisiniz.

Facebook Twitter Instagram Youtube Linkedin Pinterest